Studiografen blir Happy Visuals, en molnbaserad produktionsbyrå.

I samband med namnbytet ifrån Studiografen till Happy Visuals så växlar bolaget också upp sitt erbjudande. Med kärnan kvar i foto- och videoproduktion så presenterar byrån nu en molnbaserad kreatörsplattform för content-produktion. Tjänsten är tänkt att bana väg för en framtida internationell satsning - och avser skapa ett nytt alternativ till den traditionella produktionsbyrån.

- ”Vi lever i en visuell generation. Efterfrågan på relevant innehåll i form av foto och film är enormt och utmaningen i att varje dag kunna publicera väsentligt content i sina kanaler är för de flesta bolag övermäktigt. Vi vill erbjuda en kreativ on-brand lösning som på ett enkelt och effektivt sätt tillgängliggör foto- och filmmaterial. Tjänsten är fullt skalbar vilket ger oss förutsättningar för att kunna växa såväl på den svenska, som på sikt, den internationella marknaden”, säger Antony Sastre, grundare av Happy Visuals.

Fr. höger: Tim Kristensson (Foto- & produktionsledare), Antony Sastre (Grundare & VD), Anna Rundgren (Sälj- & marknadsstrateg), Victor Zackrisson (Video- & mediastrateg).

Fr. höger: Tim Kristensson (Foto- & produktionsledare), Antony Sastre (Grundare & VD), Anna Rundgren (Sälj- & marknadsstrateg), Victor Zackrisson (Video- & mediastrateg).

Happy Visuals har idag 4 anställda och består därtill utav ett nätverk av frilansande kreatörer. Man har också påbörjat rekrytering och expansion av kärnteamet.

Affärsidén bygger på att låta kreatörerna få vara just kreatörer och att teamet på kontoret ansvarar för produktionen i stort. Ett framgångsrecept enligt Dino Soldin, en utav fotograferna i nätverket:

- ”Lika mycket som vi kreatörer brinner för att skapa så ser vi ofta administrationen i att hantera avtal, logistik, tidplaner osv. som ett ont måste. Vad Happy Visuals har byggt upp är en plattform för framtiden som attraherar oss kreatörer - och med all säkerhet även slutkunden”, säger Dino Soldin, yrkesfotograf.

Under 2019 så kommer bolaget också testköra en egenutvecklad blockchain-lösning i plattformen som ger varje kreatör kontroll över sin upphovsrätt och licensiering, samt inblick i hur deras verk används i digitala kanaler.

I samband med namnbytet lanserar Happy Visuals en privat beta av sin molnbaserade content-plattform för beställning, hantering och köp av innehåll till media och egna kanaler.

I samband med namnbytet lanserar Happy Visuals en privat beta av sin molnbaserade content-plattform för beställning, hantering och köp av innehåll till media och egna kanaler.

https://www.happyvisuals.com

För ytterligare information kontakta presskontakt:

Jessica Karlsson
Mail: jessica@prproduction.se
Mobil: 070 352 41 20