Battleriff tar esportlag till börsen.

Svenska e-sport laget Red Reserve noteras på börsen, Community Entertainment AB ny ägare.

TNC’s delägda bolag Battleriff Gaming AB har tecknat en avsiktsförklaring som innebär att Battleriff säljer dotterbolaget Red Reserve Esports till ett offentligt bolag, noterat på Stockholmsbörsen Aktietorget som heter Community Entertainment Svenska AB, "CEAB".

Red Reserve Esports är ett välkänt internationellt varumärke för e-sportslag. CEABs affärsfokus är spelning genom olika frågesports-produkter. Det finns uppenbara synergier mellan företagen.

Köpet sker genom nyemitterade aktier i CEAB, varigenom Battleriff blir en av huvudägarna till CEAB och kontrollerar 40 procent av aktierna. Red Reserve fortsätter att samarbeta med Battleriff och hjälpa dem med marknadsföringsinsatser relaterade till spelen som visas på Battleriffs virtuella spelplattform. CEAB har en rad stora svenska företag som kunder som exempelvis Svenska Spel, Swedish Railway, Assa Abloy, Aftonbladet etc. CEABs produkter marknadsförs via dotterbolaget Million Mind AB.

Torbjörn Vinsell, VD Battleriff AB: - Den planerade överenskommelsen med CEAB ger dotterbolaget Red Reserve möjligheten att expandera i en noterad miljö som skapar förutsättningar för ökad och snabbare tillväxt. Battleriff kommer med Red Reserve delta i dess tillväxt genom aktieinnehavet. Vinn-vinn för båda parter.

Olav Törnblom, VD för CEAB: - Battleriff och Red Reserve är ett välkänt varumärke inom esportsvärlden. Jag tror att många av oexisterande kunder kommer att finna det intressant att nå ut mot de esports-samhällen vilket kommer att ge nya sponsorer och bredda våra produkter. Gamifiering är också ett intressant verktyg för spelutgivare och andra aktörer i esportens ekosystem, kommenterar Olav Törnblom, som nyligen tog ställning till VD för CEAB

TNC innehar i skrivande stund ca 5% av Battleriff AB och är därmed tredje största ägare av bolaget.

För ytterligare information:

Torbjörn Vinsell, VD Battleriff AB, tfn 0709 39 58 08, torbjorn@battleriff.com

Olav Törnblom, VD, Ceab AB, tfn 070 219 04 06 olav@comentab.se

Patrik Andersson, VD Red Reserve AB, +46 (0) 769-47 73 66, patrik@redreserve.org

Antony Sastre